6.2 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Sfidați gerul pe pârtie, se poate schia în Banat

Toate pârtiile din Banatul Montan, fie că este vorba despre cele din Gărâna, Semenic sau Muntele Mic, îi așteaptă pe iubitorii sporturilor albe.

Toate pârtiile din staţiunile montane ale judeţului Hunedoara oferă condiţii excelente pentru schi, stratul de zăpadă pe domeniile schiabile din Straja, Parâng şi Râuşor fiind cuprins între 35 şi 40 de centimetri, tot aici urmând să aibă loc mai multe competiţii pentru amatori.

„În cursul acestei săptămâni a nins la munte şi s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 10-15 centimetri. Toate pârtiile au fost pregătite pentru schiori, în medie, stratul de zăpadă fiind cuprins între 35 şi 40 de centimetri. Ne aşteptăm ca numărul turiştilor care vor veni la munte să fie destul de ridicat, pentru că în fiecare staţiune este programat câte un concurs de schi”, a declarat vineri şeful Serviciului Public Salvamont, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în zona Masivului Oslea va avea loc sâmbătă o competiţie de schi de tură extrem, iar în staţiunea Straja se va desfăşura un concurs de schi. În staţiunea Parâng va avea loc, tot sâmbătă, Cupa Pro Parâng la schi de tură, în paralel cu Şcoala naţională Salvamont.

Staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat, va fi gazda concursului „Memorialul Schiau”, competiţia fiind organizată sâmbătă de Serviciul Public Judeţean Salvamont şi Asociaţia de Turism Retezat.

Competiţia a fost iniţiată în urmă cu 15 ani de către salvamontiştii hunedoreni în memoria colegului lor Nicolae Schiau, acesta numărându-se printre primii oameni care au identificat, în anii ’80, potenţialul turistic al zonei turistice Râuşor, situată la 1.200 m altitudine în Retezat.

Concursul este deschis tuturor celor care schiază, indiferent de vârstă sau de pregătirea sportivă, iar înscrierile la start se fac direct la baza pârtiei.

Pe de altă parte, salvamontiştii insistă ca turiştii să intre pe pârtii doar cu schiurile şi să evite alte obiecte cum sunt săniile, sacii de plastic sau boburile din plastic.

„Sunt cele mai periculoase pentru turişti. Nu există un control al alunecării, iar riscul unor accidentări la cap şi coloana vertebrală este foarte mare”, a precizat Bodean.

Pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă, Salvamont Hunedoara va asigura servicii de permanenţă şi prim-ajutor în toate staţiunile montane din judeţ. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sorin Grindeanu recunoaște că 30 de ani clasa politică locală nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor timișorenilor | FOTO-VIDEO

Fostul premier, actualmente ministrul Transporturilor în Cabinetul Ciolacu, a făcut această precizare în cadrul întâlnirii membrilor guvernului cu presa timișoreană. Și el, și Alfred Simonis,...

Președintele CCIA Timiș a deschis FoodIntelForum București 2024

Miercuri, 24 aprilie, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a participat la deschiderea oficială a celei de-a...

Citește și :