Se moare la greu în accidente de muncă în Banat! Unde anume s-au produs tragediile!

700

În luna mai 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 204 controale, din care 99 în domeniul relaţiilor de muncă şi 105 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 216.500 lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 174.000 lei au fost aplicate în principal pentru deficienţe legate de: neîncheiere în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea măsurilor dispuse, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte Legea nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Au fost identificate 19 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la 6 angajatori cu domenii de activitate: construcţii, comerţ, alimentaţie publică, dezmembrări auto.Au fost sancţionaţi 5 angajatori cu amendă totală în valoare de 120.000 lei, iar unui angajator i s-a întocmit denunţ penal deoarece a primit la muncă fără forme legale un număr de 7 persoane.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 42.500 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: identificarea și evaluarea riscurilor de accidentare; purtarea echipamentului individual de protecţie; instruirea angajaților; efectuarea examenelor medicale de medicina muncii; asigurarea măsurilor de prim ajutor; semnalizarea de securitate a locurilor de muncă.

Au fost comunicate de către angajatori 7 evenimente, din care 5 soldate cu incapacitate temporară de muncă şi 2 cu deces, iar dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total măsuri 287 care au caracter obligatoriu, pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 52.938 de salariaţi activi, 59.364 contracte individuale de muncă în derulare (din care 52.270 pe perioadă nedeterminată şi 7.094 – perioadă determinată).

În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, inspectoratul a luat în evidenţă 663 zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 8 contracte colective de muncă şi 2 acte adiţionale de modificare/prelungire a duratei de valabilitate a contractelor colective de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.