Şcoală britanică tip Cambrige, la Timişoara

5428
Timişoara se alătură oraşelor europene în sistemul de învăţământ. În oraşul de pe Bega se va deschide prima şcoală în sistem Cambridge.
British International School of Timișoara introduce o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării, dar validată și apreciată în orașe din întreaga lume.
Primul pas este consultarea pieţei. Iniţiatorii vor să stea de vorbă cu părinţii din Timişoara şi să le prezinte oferta educaţională. Timişorenii sunt aşteptaţi în Biblioteca Universităţii Politehnica, sâmbătă, de la ora 12:00.
În România există școli similare care funcționează de mai mulți ani la București și Cluj-Napoca. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care imbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvoltă cunoștințe generale, înțeleg aplicarea practică a acestora, își dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcție de abilitățile și pasiunile pe care și le descoperă și au, totodată, un divers program care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional și cultural.
British International School of Timișoara va fi acreditată de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezintă diploma de platină pentru o școală de acest gen și va avea un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.
„Elevii British International School pășesc într-o lume în care oportunitățile și visele se dezvoltă direct proportional cu dorințele, efortul și determinarea lor. Ceea ce ne propunem noi este un sistem educațional centrat pe elev și nevoile acestuia, cu alte cuvinte să asigurăm un mediu prietenos și sănătos în care toți copiii să se simtă în siguranță și să dezvolte încrederea în ei înșiși pentru a se putea exprima liber, fără teama de a greși. Elevii vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale în cadrul sistemului British School urmând un program bogat care le oferă posibilitatea de a accesa cele mai bune universități din lume”, spun cei de la Britsh School.
British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi per clasă, respectiv un profesor la 10 elevi, în ciclul primar. Școala va beneficia de facilități și numeroase resurse, inclusiv introducerea tehnologiei digitale în educație, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe.
Școala va pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă, îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii vor beneficia de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor. Predarea va fi în limba engleză, dar limba română va fi parte din curriculum. Personalul didactic va fi format din profesori din Marea Britanie și internaționali cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume.
Școlarizarea este structurată în 5 cicluri, de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare, până la 18 ani reprezentând finalizarea liceului când elevii vor putea opta pentru Bacalaureatul Internațional, respectiv examinările Cambridge.
Școala va funcționa într-o clădire istorică ce datează din 1910, unde a existat un de pregătire postgimnazial trecându-i pragul personalități marcante precum Regele Carol al II-lea al României și Nicolae Iorga. Amplasamentul a fost pus la dispoziția școlii de Episcopia Romano-Catolică Timișoara, în baza unui parteneriat de 25 de ani. Clădirea este situată în partea de nord a orașului, între Calea Aradului și Calea Sever Bocu. Campusul poate găzdui 560 de elevi și beneficiază de un spațiu generos de peste 10.000 de metri pătrați cu multe spații de verzi și zone de recreere. Clădirea urmează să fie complet renovată și extinsă, incluzând aici amenajarea parcului de arbori existent.
Şcoala se va deschide în septembrie 2019.

1 COMENTARIU

  1. Oare nu cumva se face in Conacul Mocsony (mii de scuze daca incurc numele, sursa acestuia fiind citita acum 5 ani), acela din spatele Aunchan si Hornbach? Ar fi un loc excelent si in sfarsit o utilizare asa cum merita un monument de talia lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.