Probleme mari la Spitalul „Victor Babeş”! În plină epidemie de rujeolă, luni îşi închide porţile

1679

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ar putea să își restricționeze semnificativ activitatea de luni, în plină epidemie de rujeolă, pentru că nu mai are bani, au declarat joi reprezentanții unității medicale.

„Da, de luni încetăm activitatea. Astăzi merge directorul medical din nou la Casa de Sănătate, să mai negocieze, pentru că valoarea de contract este foarte mică și nu putem acoperi cheltuielile. Managerul nostru nu vrea să semneze contractul, vrea să se întocmească comisia de mediere de la București, ca să poată să ne dea suplimentar fonduri”, a declarat joi dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

Evidențele spitalului arată că în primele două luni ale anului au fost înregistrate 1.809 (în valoare de 4,14 milioane de lei) cazuri acute realizate, în timp ce a fost decontată contravaloarea doar pentru 1.405 cazuri contractate (în valoare de 3,2 milioane de lei), rămânând nedecontate 404 cazuri, în valoare de peste 900 de mii de lei.

Potrivit reprezentantului unității medicale, situația este cu atât mai delicată, cu cât suntem în plină epidemie de rujeolă, cu multe internări. În condițiile în care de luni se va închide spitalul, vor rămâne internați doar cei care sunt acum pe saloane.

Contractul spitalului cu Casa Județeană de Sănătate este format din decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri acute, decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri pacienți cronici, decontare pacienți în spitalizare de zi, decontare servicii medicale în ambulatoriu și programe naționale de sănătate.

„Problema noastră este strict legată de decontarea pacienților internați în spitalizare continuă tip acuți, adică acei pacienți care au o boală acută și care nu pot fi planificați, puși pe liste de așteptare sau îndrumați în alte unități sanitare, pentru că nu mai există în vestul țării alt spital de acest profil. Toate secțiile/compartimentele de boli infecțioase din județele învecinate — practic din toată țara — vin spre internare în spitalul nostru și evident că sunt forme severe, supra-acute de boală cu insuficiențe de organ, care consumă enorm din bugetul spitalului nostru”, detaliază dr. Voichița Lăzureanu, managerul spitalului, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.