Primele imagini cu cel mai nou spital din vestul României! Investiția: peste 15 milioane de euro. Video

3409

Studiu de fezabilitate finalizat la Spitalul Municipal Oradea, care va fi extins cu un nou corp de clădire a cărei realizare necesită peste 15 milioane de euro.

În data de 14.03.2018 s-a facut recepția Studiului de fezabilitate – CONSTRUIRE CORP (P+5) SPITAL CU SPECIALITĂȚI PEDRIATICE ȘI LEGĂTURI FUNCȚIONALE – ORADEA, STR. CORNELIU COPOSU, NR. 12 BIHOR , din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea.

Cheltuielile totale sunt în sumă de 72.861.888,27 lei cu TVA respectiv 15.669.223 eur cu TVA.

Aceasta investiție la Spitalul Clinic Municipal a fost anunțată încă din 2017, într-o conferință de presă privind investițiile efectuate în anul 2017, precum și cele care urmează a fi realizate. La conferința susținută de Maria Silaghi, managerul unității, a luat parte și Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Ilie Bolojan, anunța atunci că Primăria va susține crearea unui corp nou de clădire: “Ca să eliminăm aceste neajunsuri, în urma propunerii conducerii Spitalului Municipal, am luat decizia, să susținem construirea unui corp nou de clădire în curtea spitalului. Acesta va fi legat de corpul actual printr-o pasarelă suspendată.  Astfel, în următorii doi-trei ani orașul va avea condiții corespunzătoare pentru întregul sistem spitalicesc, fie în spații noi în totalitate, fie în spații reabilitate, într-un sistem de tip monobloc, care ar permite ca activitățile să fie eficiente atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere medical”.

Primarul a precizat că aceasta va fi cea mai mare investiție pe care municipiul o va face în sănătate în anii următori, în afara celor două investiții care se vor realiza la Spitalul Județean, și care vor consta în extinderea unității de urgențe și în mutarea ambulatorului din Spitalul Județean în partea cealaltă a fostei policlinici.

Noul imobil va avea 250 de paturi, la parter urmând să funcţioneze o Unitate de Primiri Urgenţe (fireşte, doar pentru copii), precum şi compartiment de explorări funcţionale, la primul etaj vor funcţiona secţiile de Nerologie şi Psihiatrie, la următorul una de Pediatrie generală, la etajul III încă o secţie de Pediatrie generală şi un Compartiment de Oncologie pediatrică, plus unul de Hematologie pediatrică. La etajul IV va fi Chirurgia pediatrică şi secţia de Anestezie şi Terapie Intentsivă, iar la ultimul etaj încă o secţie de Pediatrie generală şi aşa-numita bucătărie de lapte, precum şi secţia de Boli infecţioase pentru copii, care va avea un circuit cu totul distinct, căi de acces separate (ascensor propriu, presiune negativă, Rx propriu etc).

Citește mai mult aici: Spitalul din vestul țării care se transformă complet cu 17 milioane de euro. Proiectul este grandios

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.