5.1 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Premieră națională pe Aeroportul din Timișoara! S-a dat în folosință prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice din țară – foto-video

Enel Energie și aeroportul Traian Vuia din Timișoara au inaugurat joi prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică și reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara. Acest serviciu suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija și respectul pentru mediul înconjurător, dar și o viziune asupra viitorului și a mobilității urbane”, spune Daniel Idolu, Directorul General al Aeroportului Internațional Timişoara.

statie electrica aeroport tm2

“Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea față de oportunitățile care decurg din transformarea sectorului energetic și din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică și suntem mândri să lansăm acest proiect în România, împreună cu Aeroportul Timișoara Traian Vuia, cu care împărtășim aspirațiile pentru inovație și sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, Director General al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta 3 vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul, stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

statie electrica aeroport tm6

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit.

Grupul Enel are în portofoliu o serie de soluții care sunt compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piață.

Soluția Enel Multistandardeste echipată cu un protocol de comunicare care permite integrarea cu sistemele de rețele inteligente, conectivitate 3G și posibilitatea de control adaptiv al alimentării prin optimizarea conexiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Pe urmele germanilor în Banat”, la Universitatea Politehnica Timișoara, cu profesorul Anton Sterbling

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der Deutschen im Banat...

Lugojul azi | Strategii de campanie electorală, pe ultima turnantă, la Lugoj

Alegerile locale bat la ușă și mai toți candidații pentru funcția de primar al municipiului Lugoj au început să-și calculeze sprintul final. Cei trei „mari”...

Lucrări Aquatim

Citește și :