6.2 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

”Poli nu moare, ea trăiește și merge mai departe”

Finalul turului Ligii I de fotbal o găsește pe ACS Poli Timișoara într-o poziție mult mai comodă decât era preconizat. Gruparea de pe Dan Păltinișanu poate fi considerată performera primei părți de campionat, una în care a acumulat 14 puncte și a ajuns pe zero. În paralel, clubul și-a plătit o parte din datorii și așteaptă o decizie TAS care să îi aducă înapoi 8 puncte. Despre situația la zi a grupării de primă ligă ne vorbește președintele clubului, Sorin Drăgoi, instalat în august în fruntea grupării.

– S-a tot vorbit despre problemele clubului, câte de reale sunt ele?

– Lumea trebuie să știe care e situația reală a clubului, unde ne aflăm și ce mai avem de făcut. S-a terminat turul campionatului și tragem concluziile, facem un bilanț. Eu am preluat echipa cu -14 puncte în campionat, cu datorii rămase de achitat în valoare destul de mare, cu un lot pentru liga a doua și am fost anunțați că vom evolua în Liga I. La finalul turului am reușit să ștergem minusul de puncte, cu câteva datorii achitate. Ca o comparație, echipa a făcut și anul trecut tot 14 puncte în tur. Anul ăsta am făcut tot 14 puncte numai trebuie ținut cont că lotul este unul pentru liga a doua… În premieră ne-am calificat în semifinalele Cupei Ligii. Transmitem un mesaj către federație și ligă vizavi de discuțiile că Poli moare: Poli trăiește și o să meargă în continuare. Dacă nu aveam acea penalizare eram pe locul 6-7. Și să nu uităm că sunt alte cluburi cu probleme financiare mult mai rele decât noi. Ne gândim că poate unele cluburi vor abandona lupta.

– Care ar fi explicațiile acestui parcurs neașteptat de bun?

– Avem un antrenor și staff-ul profesionist și băieții sunt uniți în vestiar, lotul este omogen. Am adus un singur străin, pe Novak, și suntem echipa cu cei mai  puțini străini din Liga I. Promovăm juniori și tineri în prima echipă. Avem 14 jucători de la juniori, ca să eliminăm discuțiile legate de faptul că nu au fost promovați tinerii și juniorii clubului. Unii sunt de valoare foarte mare pentru Liga I.

– Dacă vorbim de bugete, cum stă Poli la acest capitol?

– Avem cel mai mic buget din Liga I, 1,2 milioane de euro, și toată lumea se miră cum reușim să trăim cu un astfel de buget. Am scăzut plafonul salarial cu 45% față de sezonul trecut. Am fost nevoiți să facem acest lucru pentru că nu am mai primit finanțare de la Consiliul Local sau Consiliul Județean din luna mai 2015, cu toate că ei sunt membrii în club. Bugetul e adunat din drepturi TV și sponsorizări. Dacă noi nu am fi avut datorii am fi trăit fără probleme cu acest buget, dar am avut o grămadă de salarii restante de achitat. A trebuit să achităm salarii din primăvară, chiar din luna februarie. Din prima tranșă a drepturilor TV am împărțit 510.000 de euro ca salarii. La momentul de față suntem cu salariile la nivelul lunii augut. Am discutat corect și fair-play cu băieții și le-am explicat concret situația și am stabilit ca după meciul cu Dinamo, din încasări și ce mai avem din drepturi TV, să achităm salariile lunii august. Noi ca și club avem două luni și jumătate salariile neachitate și sperăm că așa vor rămâne, cu două luni întârziere. Gândiți-vă că sunt alte cluburi care au restanțe salariale de 5 sau 7 luni. Cu primele de victorie suntem la zi, băieții și-a încasat banii promiși.

– Care sunt datoriile grupării în acest moment?

– Datoriile clubului sunt în acest moment aproximativ 1,2 milioane de euro către Fisc. Lunar această datorie crește cu 40.000 de euro din dobânzi și penalizări. Am făcut o întâmpinare către Fisc pentru rezolvarea situației. La această sumă se mai adaugă 200.000, prețul lui Pedro Henrique și un împrumut ce trebuie rambursat către Cristi Opria.

– Câte litigii mai are Poli pe la diferite comisii?

– Capitolul litigii, am plătit la TAS parte din taxa ce ne revenea prin intermediul firmei germane de avocatură Martens, ce ne reprezintă. Eu cred că 99% vom obține înapoi cele 8 puncte. Articolul în baza căruia am fost penalizați a fost scos din regulament pentru că nu era fair-play. Era frumos dacă banii ăia îi puteam folosi în altă parte nu ca să ne căutăm dreptatea. Dar dacă vom câștiga îi vom reprimi înapoi pentru că ne vom îndrepta către FRF și LPF. Litigii sunt pentru grila de formare pentru Vasi și Bârnoi, pentru Stanciu avem o penalitate de 10.000 de lei și cele mai mari probleme le avem cu Pedro Henrique. Trebuie să achităm 100.000 euro până în 30 noiembrie pentru firma care l-a adus, Galicia, în caz contrar suntem penalizați. Caz în care eu îmi voi da demisia din funcție pentru că dacă un oraș ca Timișoara nu poate găsi această sumă înseamnă că orașul ăsta nu merită. Pentru ceilalți 100.000 euro avem termen de plată inițial 30 decembrie. În cel mai rău caz să găsim pe cineva care să ne dea împrumut această sumă până intră tranșa din drepturi TV de la Ligă, după 15 ianuarie.

– Unde se mai pot face economii la buget?

– A fost o discuție pentru trecerea grupelor de copii și juniori la SCM Timișoara dar nu știu cum s-ar putea realiza asta pentru că jucătorii sunt legitimați la Poli și așa trebuie să rămână. Sunt cheltuieli cu acest centru de copii și juniori, respectiv cu echipa a doua înscrisă în Liga a 3-a. Ar mai fi o variantă să accesăm și noi ceva fonduri pe proiecte la CJT sau CLT, dar trebuie să ai certificat fiscal cu 0 datorii. Ori noi avem datorii la ANAF și nu putem accesa niciun fel de fonduri.

– Sunteți mulțumit de realizările făcute în cele două luni de mandat la Poli?

– Eu am venit la Poli într-un moment în care toată lumea mă întreba dacă am înnebunit la cap să vin la club ce are -14 puncte și datorii peste tot. Dar am vrut să arăt că se poate. Am recuperat penalizarea, am închis din datorii și am demonstrat că se poate trăi și clubul merge înainte. Eu nu pot să îmi explic un singur lucru: cum dintr-un județ în care mediul economic merge foarte bine, cu firme foarte mari ce numai din impozite pot ajuta clubul, de ce nu vine nimeni lângă echipă? Le oferim totuși o imagine, gândiți-vă că suntem pe locul 5 la media spectatorilor din acest an din Liga 1. Și cred că o să mai crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2024 este Gabriela Szabo, campioană olimpică și multiplă campioană mondială la atletism

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în calitate de organizator al competiției internaționale UVT Liberty Marathon, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, are deosebita...

Meci greu în etapa intermediară pentru Banat Girls

Alexandria Banat Girls Comloșu Mare începe a doua jumătate a play-out-ului cu o partidă pe teren propriu în fața echipei din...

Citește și :