Poli învinge la Mediaș în inferioritate numerică

180

Problemele financiare nu o împiedică pe ACS Poli să joace tot mai bine în Liga I. Violeții lui Ionuț Popa au reușit al treilea succes al sezonului, 2-0 la Mediaș, și urcă provizoriu pe poziția a 6-a.

Vașvari a fost înger și demon pentru formația timișoreană în runda a șaptea, una în care ACS Poli a evoluat pe terenul lui Gaz Metan Mediaș. Mijlocașul venit în această vară pe Păltinișanu a reușit o dublă superbă în interval de numai opt minute, însă apoi a făcut un fault stupid și a fost eliminat lăsându-și echipa în 10 oameni pentru o repriză întreagă. Până la urmă s-a încheiat bine pentru băieții pregătiți de Ionuț Popa care au gestionat bine avantajul și au ajuns la cota de 10 puncte în Liga I.

Oaspeții au deschis scorul după ceva mai bine de un sfert de oră de joc. Era minutul 17 când o excelentă acțiune de atac l-a adus pe Vașvari față în față cu portarul advers și mijlocașul lui Poli nu a ratat: 0-1. Tot Poli a modificat tabela de marcaj și tot prin închizătorul venit de la FC Botoșani. Vașvari a trimis o torpilă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri și Pleșca scotea în minutul 25 a doua oară mingea din plasă.

Gaz Metan nu a avut răspuns la jocul bun făcut de oaspeții. Singura oportunitate de a marca pentru medieșeni a venit în minutul 42, la reluarea slabă din colțul careului a lui Romeo.

Eroul oaspeților din prima repriză nu a rezistat decât un singur minut în partea secundă. Vașvari a comis-o printr-o intervenție dură și inutilă la centrul terenului și a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu; Poli avea de rezistat o repriză întreagă în inferioritate numerică. Omul în plus nu s-a văzut în teren pentru că bănățenii au stat sus și au încetinit ritmul jocului, iar cu acțiuni rapide au fost aproape să mai înscrie. Șuturile lui Mailat și Țigănașu au fost aproape de țintă.

Curileac a avut emoții doar în minutul 75 când Olaru a ratat preluarea dintr-o poziție excelentă. În minutul 85 Poli a avut o ocazie imensă de a majora la 3-0, Ciucur ratând o ocazie uriașă. Final 2-0 pentru Timișoara care e momentan pe un loc de play-off.

ACS Poli: Curileac – Țigănașu, Cânu, Melinte, Crețu – Artean, Vașvari – Ciucur (min. 87 – Croitoru), Bârnoi (min. 55 – Mailat), Munteanu – Drăghici (min. 50 – Soljic).

LĂSAȚI UN MESAJ