Pelerinaj de Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Hodoş Bodrog din judeţul Arad

1001

Unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj în judeţul Arad, după Basilica Sf. Maria de la Radna, este mănăstirea Hodoş Bodrog, unde călugării şi preoţii oficiază slujbe religioase încă din ajun şi parcurg, împreună cu mii de credincioşi, Drumul Crucii, apoi, peste noapte, pelerinii rămân sub cerul liber, în curtea mănăstirii, care poartă Hramul Sfintei Maria. În fiecare an câteva mii de credincioşi se adună , cu mic cu mare, din tot vestul ţării, ba chiar şi din străinătate, la mănăstirea Hodoş Bodrog, aflată la aproximativ 14 km de municipiul Arad.

Vin pentru a se reculege, fiindcă, spun ei, doar aici pot trăi clipe unice, aflând în astfel de locuri regăsirea interiorului sufletului, simţindu-se aproape de Sfânta Fecioară Maria.

Participă la procesiunile care au loc aici, la mănăstirea Hodoş Bodrog, și parcurg în fiecare an un total de 4 km oprindu-se în drumul lor la cele 14 cruci de pe drumul crucii, unde aprind lumânări, rugându-se la Sfânta Fecioară. Pentru ei, acest Drum al Crucii reprezintă drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei şi făcând cele 14 popasuri. Drumul Crucii este făcut după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim.

La Mănăstirea Hodoş-Bodrog slujbele au început luni dimineaţă şi au continut toată noaptea, până marţi la 10:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhiereasca chiar de către IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Mănăstirea Hodoş-Bodrog îşi sărbătoreşte şi hramul de fiecare dată la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Mănăstirea Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă, cu prima atestare documentară din anul 1177.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.