Moș Nicolae a venit cu surprize pentru artiștii-copii cu deficienţe de auz din Timișoara

290

Cu ocazia Sfiintelor Sărbători de Iarnă, copiii cu deficiențe de auz de la Școala Specială Constantin Pufan au avut parte de o expoziție în scop caritabil cu ajutorul Aquatim. Holul sediului a găzduit mica expoziție a copiilor, pusă la dispoziția angajaților. De pe mesele micuților, doritorii au putut achiziționa diferite decorațiuni specifice Crăciunului, toate confecționate de către copiii școlii Constantin Pufan.

Obiectele decorative, lucrate manual sunt pregătite de elevi încă de la începutul anului școlar. Copiii așteaptă cu nerăbdare perioada sărbătorilor, cu scopul de a strânge cât mai multe fonduri. Angajații Aquatim s-au declarat impresionați de suporturile pentru lumânări, globurile, sticlele și mini-tablourile făcute manual.

”În fiecare an, copiii ne așteaptă cu diferite decorațiuni pentru Crăciun. Sunt niște copii deosebiți și fac o treabă minunată”, declară unul dintre angajați.

”Colegii noștri sunt impresionați de copii și ulterior de munca acestora. Îi cunoaștem de trei ani de zile și știm cât de calzi sunt, dar mai ales cât de talentați. Angajații vin din sediile firmei pentru a cumpăra cu drag decorațiunile hand-made, făcute de micuți. Este minunat să admiri ceea ce ei lucrează cu tot dragul”, spune Crenguța Radosav, reprezentant al Aquatim.

Cei care au cumpărat decorațiunile au lăsat în cutia pentru fonduri cât au crezut de cuviință. Astfel că în fiecare an, copiii reușeșc să strângă suma între 300-400 de lei. Elevii artiști sunt la cea de a treia ediție a exopziție, sprijiniți de către conducerea Aquatim. Banii strânși ajută cadrele didactice să sprijine copiii, în diferitele lor activități, precum participarea la diferite olimpiade sportive. Totodată, se cumpără prăjituri, pizza și se fac excursii la grădina zoologică sau în alte locații, pentru bucuria micuților.

”Obiectele prezentate astăzi sunt foarte migăloase, făcute manual. Pentru realizarea fiecărui obiect, trebuie să ținem cont de mai multe etape, precum turnatul materialului, pilitul, modelatul, pictatul. Finalizarea obiectului durează mai bine de o lună. O parte dintre obiecte sunt făcute din praf ceramic turnate, iar unele sunt făcute din pastă de modelaj. Fiecare copil crează o decorațiune după inspirația și ideea proprie”, declară Carmen Georgescu, profesor la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan.

Elevii prezenți au fost recompensați în spiritul sărbătorilor și pentru munca depusă, și cu câte o pungă de dulciuri, datorită căreia zâmbetele nu s-au mai oprit. Odată cu sfârșitul sărbătorilor de iarnă, micuți artiști se pregătesc pentru 1 martie, ziua mamei și 1 iunie, cu alte decorațiuni speciale, confecționate manual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.