Mesajele-capcană primite de mai mulți bănățeni. Atenție, nu vă lăsați păcăliți!

1072

Polițiștii va recomandă să luați toate măsurile pentru a preveni fraudele informatice.

In ultimele săptămâni mai mulți caransebeseni s-au plâns că au primit mailuri în care li se solicitau informații despre conturile unde își țin economiile, dar și informații confidențiale. Polițiștii va recomandă să evitați efectuarea de transferuri bancare către parteneri străini de afaceri, fără a verifică telefonic veridicitatea schimbării unor practici comerciale stabilite anterior. Fiți precauți atunci când vi se solicită prin e-mail schimbarea adresei de corespondență electronică, a conturilor bancare ori a valutelor în care se fac plățile sau observați că s-a schimbat țară în care sunt deschise conturile în care trebuie să faceți plățile.

Business E-mail Compromise Fraud „BEC Fraud” presupune accesarea de către infractori în mod neautorizat a conturilor de e-mail ale unor societăți comerciale din străinătate, monitorizarea corespondenței purtate de către angajații respectivei societăți și simularea corespondenței reale pe care aceștia o poartă cu societatea partenera de afaceri, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare sau identice.

Aceasta activitate are de regulă ca finalitate deturnarea transferului de banicătre un cont bancar diferit față de cel al beneficiarului legitim, contul bancar fiind controlat de alți membri ai grupării infracționale.

Frauda țintește societățile comerciale ce lucrează cu furnizori sau clienți străini (activități de comerț exterior) și efectuează cu regularitate plăti prin transfer bancar.

Din analiză cazurilor investigate, s-a constatat că societățile comerciale ce desfășoară activități comerciale din România (cu personalitate juridică română) au avut calitatea de victimă, în majoritatea cazurilor, în sensul că au trimis bani în alte conturi decât cele legitime ale furnizorului extern.

Din aceeași analiză a rezultat că, în aproape toate cazurile semnalate, compromiterea sistemelor informatice, respectiv a adresei de poștă electronică, a avut loc la societățile comerciale străine care erau în relații comerciale cu cele române.

sursă: caransebes.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.