Hibele reabilitării centrului istoric, explicate pe Facebook

837

Modul în care a fost reabilitat centrul istoric al Timişoara a creat multe controverse. De la pietre care se desprind, la statui plăcute numai de cunoscători şi la copaci plantaţi din loc în loc, multe aspecte ale lucrurilor ai fost criticate de timişoreni.

Un utilizator al reţelei de socializare Facebook dă de pământ în spaiţul virtual şi cu bolarzii amplasaţi pe marginea liniilor de tramvai în Piaţa Sf. Gheorghe şi în Libertăţii. Timişoreanul arată într-un clip cum „bilele” se mişcă la orice atingere şi explică şi cum ar fi trebuit ele montate pentru a evita acest lucru.

bolarzi-2

Cam așa arată felul în care aceștia ar fi trebuit fixați în poziție. După cum se vede în schiță, piciorul bolardului ar fi trebuit fixat în loc într-o fundație de beton de 50 x 50 x 45 centimetri Pentru a se observa mai ușor, am hașurat-o cu albastru în schiță.

Prin viceprimarul Dan Diaconu și doamna Simona Drăgoi, Primăria Timișoara insistă că soluția tehnică din caietul de sarcini s-a aplicat și în teren. În realitate însă, toată lumea a putut observa atât șantierul cât și consecințele faptului că bolarzii n-au fost prinși decât în pavaj, pământ, nisip și pietriș bătătorit.

Consecința? Avem parte de lucrări de doi bani care se degradează de la cea mai mică solicitare exterioară. Asta e, mergem în linia sloganului neoficial: „Măcar Robu Face Ceva”

Apropo, cu vreo două-trei sute de bolarzi de acest fel în centrul orașului și la un preț de câteva sute de lei per bloc de fundație uitat, oare se strâng destui bani pentru un concediu prin Dubai în perioada revelionului?”, este mesajul postat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.