Grav accident în Hunedoara! Un tren de marfă a deraiat. Doi mecanici au murit!

959

Un tren de marfă a deraiat sâmbătă după-amiază în zona localității hunedorene Bănița-Merișor în apropiere de Petroșani, traficul feroviar spre Petroșani fiind blocat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, din primele informații se pare că ar fi deraiat locomotiva trenului și mai multe vagoane.

Potrivit reprezentanților ISU, locomotiva este grav accidentată, iar medicul de la fața locului a confirmat decesul celor două persoane din interior.

Echipele de intervenție lucrează împreună cu cele de la Ministerul Transporturilor și de la CFR, a indicat Raed Arafat.

Va fi o intervenție de durată, a subliniat Arafat.

Este nevoie de condiții de maximă siguranță pentru echipele de intervenție. „Trebuie să fim siguri că curentul este întrerupt, trebuie să fim siguri ca transformatoarele care sunt pe locomotive să nu cauzeze accidentări pentru colegii care intervin, deci acum intervenția se face într-un mod foarte bine gândit, foarte bine planificat. Nu este vorba de salvare de vieți la acest moment, ci este vorba doar de, bineînțeles, investigare și eliminare a tuturor vagoanelor care sunt căzute, scoaterea lor de acolo, revenirea la normalitate pe tronson”, a adăugat Raed Arafat.

Este un tren privat de marfă, care transporta cărbune de la Petroșani la Haţeg. Garnitura are 16 vagoane. Din cele 16 vagoane ale garniturii, 14 au deraiat. Mai multe vagoane sunt într-o râpă adâncă de 10 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ