Fostul avocat MISA, Mihai Rapcea, nu crede că Bivolaru va face vreo zi de închisoare în România

850

Fostul avocat MISA Mihai Rapcea a publicat pe blogul său un articol despre Gregorian Bivolaru şi arestarea acestuia la Paris, în care îşi exprimă scepticismul că „guru” va face vreo zi de închisoare în România. Mai mult, consideră că acesta e mai tare decât “mafiotul” de Giovani Becali, dinamovistul afemeiat Borcea şi “afaceriștii” Voiculescu, Marian Iancu, Tender și Vântu la un loc.

„Toată povestea asta cu prinderea lui Bivolaru este o imensă farsă mediatică pusă la cale de protectorii săi politici. Și o să explic de ce nu e cazul ca cei ce îl urăsc pe Bivolaru să se bucure de prinderea lui, și motivul pentru care adoratorii lui nu trebuie să se întristeze.
Deci, Gregorian Bivolaru a avut două dosare penale: unul pentru raport sexual cu o minoră, pentru care a primit pedeapsă de 6 ani închisoare.

Al doilea dosar, mult mai grav, era pentru trafic de persoane și toate poveștile cu Japonia și măgăriile din ashramuri. În acest al doilea dosar a fost achitat în februarie 2015 pentru unele dintre fapte, iar altele au fost considerate prescrise.

A trecut un an de la achitare și apelul din acel dosar nu a fost soluționat din cauza procurorului, care a găsit de cuviință să ia dosarul “pentru redactarea motivelor de apel”. Și ca un făcut, luna asta se prescriu în totalitate faptele din acel dosar.

Deci chiar dacă s-ar trimite spre judecată în acest moment apelul, Gregorian Bivolaru scapă prin prescripția faptelor, cu ajutorul procurorului care a ținut dosarul blocat. Am povestit acest lucru ca să înțeleagă toată lumea ce putere are în realitate în Justiția Română acest așa-zis fugar pe care de ani de zile nu îl mai căuta nimeni.

Gregorian Bivolaru e mai tare decât “mafiotul” de Giovani Becali, dinamovistul afemeiat Borcea şi “afaceriștii” Voiculescu, Marian Iancu, Tender și Vântu la un loc. A reușit să își rezolve problemele cu Justiția Română de la distanță, fără să facă o zi de pușcărie adevărată.

Bun, dar o să spuneți că totuși l-au prins acum, și că totuși va face cei 6 ani de pușcărie. Ei bine, nu e chiar așa. De ce a fost prins tocmai acum ? Gregorian Bivolaru împlinește 64 de ani peste câteva zile. Pe vechea lege de executare a pedepselor, la împlinirea vârstei de 65 de ani lui GB i se calculează pedeapsa executată la 4 luni la anul de pedeapsă. Adică la fiecare 4 luni executate i se consideră un an din pedeapsă. Desigur, nu va beneficia de eliberare condiționată îainte de executarea integrală a pedepsei deoarece se consideră că s-a sustras executării, însă cei 6 ani îi va executa în realitate doar în doi (6 ani X 4 luni = 24 luni, adică 2 ani).

Din aceștia doi însă se vor deduce: arestul preventiv de 3 zile din România, când l-au prins în 2004; perioada de detenție din Suedia, de cca. 3 luni; perioada de arest din Franța.

Mai scrie în pușcărie și vreo lucrare monumentală în 3 volume cu titlul “Cum să dai muie cu jet Justiției din România” și iese înainte de termen, taman de ziua împlinirii celor 65 de anișori pe această lume.

În Franța, la prinderea lui, Bivolaru s-a legitimat cu un document fals, bulgăresc. Deci francezii îl vor judeca acolo pentru uz de fals și identitate falsă. Lucrul ăsta, coroborat cu faptul că totuși are azil politic și nu poate fi extrădat în România, va lungi procedura de extrădare și un an, dacă are acolo avocați buni. An în care va sta comod într-o pușcărie franceză, în condiții europene de detenție, nu ca în România. Probabil că francezii îl vor achita pentru uzul de fals și identitate falsă pe motiv că se temea pentru viața lui, sau îi vor da o pedeapsă modică, deci va ajunge în România cu cei aproape doi ani de pedeapsă executați integral.

Restul va fi doar o procedură banală, de constatare a executării integrale a pedepsei, și va fi pus în libertate de îndată. Și cu asta se vor fi încheiat problemele lui Gregorian Bivolaru cu justiția română.”, scrie avocatul Mihai Rapcea pe blogul său.

LĂSAȚI UN MESAJ