Final perfect în sezonul de vis realizat de Timișoara Saracens

45

Timișoara Saracens și-a asigurat prezența în play-offul Challenge Cup după cel de-al treilea succes cu punct bonus din preliminarii, 35-14 cu Fiamme Oro Roma.

Rugbiștii timișoreni au încheiat perfect un sezon 2015 excepțional. O victorie care le asigură accesul în faza superioară a eurocupelor a încununat un an complet în care Saracens a câștigat tot ce se putea pe plan intern și internațional. La finalul unui an încărcat de meciuri, sarazinii s-au despărțit de proprii fani cu un succes în nota sezonului, victorie cu 35-14 în fața italienilor de la Fiamme Oro Roma în care ca de obicei au făcut spectacol. Au înscris 4 eseuri și conduceau deja cu 35-0 la jumătatea reprizei secunde.

Paula Kininikilau și căpitanul Vasile Rus au semnat eseurile primei reprize, iar Calafeteanu a reușit o transformare pentru scorul pauzei 12-0. La reluare scorul a luat proporții după încercările lui Tangimana Fonovai și Stephen Shennan, respectiv penalitățile și transformările lui Vali Calafeteanu. La 35-0 italienii au ieșit la joc și au primit două eseuri de penalizare, ambele transformate de Azzolini, în ultimele 10 minute.

Rezultatul le aduce timișorenilor alte 5 puncte în grupa B pe care nu mai pot pierde deși mai au de disputat un joc în luna ianuarie, pe terenul germanilor de la Heidelberg.

Saracens: Militaru, Rădoi, Țăruș – Lazăr, Drenceanu – Morrison, Ianuș, Rus – Calafeteanu, Umaga – Kinikinilau, Tevita, Lemnaru, Zaharia – Shennan. Au mai jucat: Căpățână, Taupaki, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Sefanaia, Fonovai.

Grainger Heikell, antrenor Saracens: ”A fost un finiș bun la un an extraordinar. Sunt mulțumit,  știam că suntem capabili de asemenea performanțe. Ne bucurăm că am obținut și punct bonus. A fost epuizant sezonul. Ne-am setat niște obiective înalte și e grozav că am reușit să le îndeplinim. Toată echipa merită felicitări. Și eu le mulțumesc tuturor celor din staff, nu ar fi fost posibil fără ei”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ