Fidel Castro a murit. Liderul cubanez avea 90 de ani

90

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, transmite sâmbătă dimineaţa agenţia EFE, care îl citează pe fratele său, actualul preşedinte, Raul Castro, într-o alocuţiune la televiziunea de stat.

Liderul istoric al Revoluţiei cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22,29, a anunţat fratele său, vizibil emoţionat, adaugă EFE.

Trupul neînsufleţit al lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă, a anunţat fratele său, actualul preşedinte, Raul Castro, transmite AFP.

‘Potrivit voinţe exprimate de camaradul Fidel, rămăşiţele sale pământeşti vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă’, a anunţat actualul preşedinte, la televiziunea de stat.

‘Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată’ ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuţiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui ‘El Comandante’: ‘Până la victorie, întotdeauna!’ (‘Hasta la victoria, siempre’).

Fidel Castro a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reşedinţa sa pe preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang.

 

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ