Exasperaţi de lipsa locurilor de parcare, timişorenii raportează tot mai multe maşini abandonate. Ce s-a întâmplat în urma sesizărilor?

1925

Poliția Locală Timișoara demara, în luna martie a anului trecut, o campanie amplă de depistare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului, cu scopul eliberării locurilor de parcare din cartiere, unde cetățenii au reclamat în numeroase rânduri existența de autovehicule abandonate de proprietari.

În cadrul acestei campanii, s-a solicitat sprijinul populației, timișorenii fiind încurajați să sesizeze locațiile în care există astfel de mașini transformate în rable care conferă un aspect inestetic, ocupă locuri de parcare și s-au transformat în foarte multe cazuri în focare de infecție.

În urma campaniei și cu sprijinul cetățenilor au fost înregistrate un număr de 798 sesizări cu privire la 1041 autovehicule abandonate. În anul 2016 au fost rezolvate un număr de 757 sesizări referitoare la 963 autovehicule, 66 dintre rămânând în lucru. Din totalul sesizărilor soluționate, un număr de 386 autovehicule au fost ridicate de proprietari, 522 nu se încadrează în categoria autovehiculelor abandonate, având taxele și impozitele plătite la zi sau nefiind în același loc de cel puțin un an de zile, așa cum prevede Legea 421/2002, iar 55 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public de SC Drumuri Municipale SA.

De asemenea, un număr de 20 de proprietari, care deși au fost somați să își ridice autovehiculele lăsate în paragină nu s-au conformat, au fost sancționați cu amenzi de 20.000 lei. Practic, în urma campaniei Poliției Locale și a apelului făcut către cetățenii Timișoarei pentru a sesiza asemenea cazuri, numărul sesizărilor și al autovehiculelor semnalate s-a dublat față de anul anterior, la fel și numărul autovehiculelor ridicate fie de proprietari fie de societatea Drumuri Municipale.

Reamintim că simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta este ridicat, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale bazându-se pe o metodologie prevăzută de lege care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire. Acțiunile polițiștilor locali care vizează acest aspect continuă și în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.