9.1 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Donație importantă de echipamente medicale la spitalul de copii din Timișoara – foto-video

Asociația Școala mamei Junior a donat Unității de Primire Urgențe a Spitalului „Louis Țurcanu” aparatură și echipamente extrem de importante pentru bunul mers al actului medical Acestea sunt: șase nebulizatoare, patru tensiometre, două capnografe, două calculatoare și 20 de cutii pentru depozitarea medicamentelor. Donația se ridică la suma de 30.000 lei.

„Continuăm proiectul „Reclădim speranța” prin care renovăm și dotăm secțiile de pediatrie din oraș. Este un proiect care a început în 2006 cu un electrocardiograf pentru secția de urgențe pediatrie. În 2017 a continuat cu renovarea secției de boli infecțioase de la Victor Babeș de pediatrie iar în anii următori a continuat cu aducerea de injectomate, perfuzomate. Iar în anul acesta am reușit să facem rost de nebulizatoare și în mod special două capnografe extrem de importante pentru pacienții cu insuficiență respiratorie. Sumele necesare, în fiecare an, au provenit din sponsorizări directe de la companii. Iar acel mecanism de 20 la sută din impozitul pe profit uitați că funcționează și de data aceasta chiar vine cu un sprijin real catre secția de pediatrie de la Louis Țurcanu.”, a spus Ioana Vartosu de la Asociația Școala mamei Junior.

„Capnograful pe care l-am primit este extrem de util. În primul rând pentru că este primul de acest fel din secție, în al doilea rând este mic, portabil, astfel că va putea funcționa ușor pentru pacienții din secția de urgență de la secția de terapie intensivă. Este ușor de utilizat pentru întreș personalul secției. Ne arată o serie de parametrii legați de funcțiile vitale ale pacienților și mai ales ce este cel mai important indică concentrația de dioxid de carbon din aerul expirat care este un indicator fidel în ceea ce privește managementul insuficienței respiratorii la copil. Mai ales că ne arată la pacienții neîntubați spre deosebire de monitoarele pe care le avem în secție la care putem măsura acest parametru doar la pacientul întubat.
În general să știți că suntem bine dotați cu echipamente, mai ales datorită Băncii Mondiale, spitalului și primăriei. Sigur că am mai putea benefia de un aparat de radiologie mobil pentru că cel din prezent s-a defectat, un video laringoscop ne-ar fi foarte util, ar mai fi câteva. Anul trecut am avut ceva peste 30.000 de pacienți.” a declarat medicul Alina Babeu, coordonator UPU la „Louis Țurcanu”.
Asociația Școala mamei Junior a fost înființată în anul 2007, la inițiativa doctorului Ioana Vartosu, cu o misiune foarte simplă: copii născuți sănătoși, părinți informați și copii cu dizabilități recuperați! Asociatia are trei mari obiective:
-educarea viitorilor și proaspeților părinți pe teme medicale,
-renovarea și dotarea secțiilor de pediatrie din oraș,
-oferirea de servicii sociale pentru recuperarea copiilor cu dizabilități.

date și imagini de la www.televiziunea-medicala.ro

Alte subiecte :

„Monoloagele solitudinii” la Teatrul Cetății

Teatrul Cetății își deschide noua stagiune cu o distopie teatrală despre solitudine, o ”colecție de singurătăți” care, ca o lentilă...

Avansează amenajarea parcării de pe Martir Ioan Stanciu 

Zeci de locuri de parcare, spații verzi și alei prind deja contur în locul terenului dezafectat de pe strada Martir Ioan...

Citește și :