Delegație oficială din Bavaria la Timișoara

499

Astazi, Timișoara a primit vizita unei delegatii de oficiali din Germania. Mai exact au venit din landul Bavaria. Landul din sudul Germaniei este cunoscut că este un adevărat motor al economiei germane, aici fiind comasate aproape toate genurile de industrii de forță, plus marile instituții finaciare federale. Munchen, capitala bavareză, este chiar cunoscut ca fiind, după Berlin, cea de-a doua capitală sau capitala economică a federației. Tot aici (alături de landul Baden-Wurtenberg) sunt cei mai mulți cetățeni proveniți din România, fie etnici germani, fie de origine română.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii și Familiei din Bavaria, Johannes Hintersberger a considerat necesar să vadă la fața locului zona de vest a țării noastre și realitățile germane ce încă mai dăinuie aici. Din delegația acestuia face parte și Peter Dietmar Leber, președintele Asociației Șvabilor Banațeni emigrați în Germania. Gazdele invitaților străini au fost Excelența Sa Rolf Maruhn, consulul german la Timișoara, și Ovidiu Ganț, reprezentantul etniei germane în Parlamentul României.

De dimineață au facut o matinală vizită în centru orașului iar mai apoi au fost primiți de Excelența Sa Martin Roos, episcopul Romano-Catolic, la Domul din Piața Unirii. Aici au primit ample informatii despre monumentul de artă și s-a discutat într-un cadrul informal despre enoriașii germani ai Diecezei.

Oaspetii germani au fost mai apoi primiti la Casa Adam Müller Guttenbrunn de conducerea Forumului Democrat al Germanilor din Banat. Aici s-a discutat despre contactele bilaterale între cele două țări, unde comunitatea germană joacă rolul de liant. Au fost aduse în discuție și investițiile germane ce funcționeză de mulți ani în Banat.

La ora pânzului a avut loc un moment de pioasă aducere aminte a celor ce au suferit deportarea în Uniunea Sovietică după al doilea război mondial. Cu acest prilej s-au depus coroane de flori la monumentul din fața Casei Guttenbrun, ce amintește de aceste tragice momente din istoria șvabilor ce au ajuns în lagărele de muncă rusești fără voia lor, pentru mulți ani. A fost păstrat un moment de reculegere și a fost rostită o rugăciune de către Ignaz Fischer președintele Asociației Foștilor Deportați din România în URSS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.