”Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica…”! Ce fenomene extreme ne așteaptă în luna august?

1617

Fenomene meteo periculoase au fost anunțate de către meteorologi pentru luna august. Specialiştii Administrației Naționale de Meteorologice lansează chiar un avertisment în ceea ce privește evoluția vremii. Meteorologii susţin că seceta se va instala pe suprafeţe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud şi sud-est.

Temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și vor fi apropiate de normal în rest. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna în regiunile sudice, estice și vestice.

”Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură şi ploi torenţiale care ar putea produce inundaţii pe spaţii restrânse”, a explicat Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoză în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Perioade îndelungate de căldură, care vor include valuri de caniculă foarte periculoase, vor fi marea problemă cu care se va confrunta Europa de Sud şi de Est întreaga vară.

”În august vor fi temperaturi atât de mari şi pe perioade lungi, încât cu siguranţă vom avea furtuni. S-au făcut statistici, poţi să ai 40 de litri într-o singură zi şi e secetă, că restul lunii nu mai plouă deloc, lucrurile astea s-au demonstrat… Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%… Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore”, a completat și Ion Sandu, şeful Societății Meteorologice Române.

Ce spun estimările oficiale

Potrivit anunțului oficial al ANM, temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și apropiate de normal în rest. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile cele mai scăzute se vor acumula în regiunile sudice, estice și vestice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.