12.2 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

CFR Călători, cu 5 km/h. A pus întârzierile pe webcam!

Cu trenurile de călători din România, ca melcul. Viteza de circulaţie a fost redusă, pe anumite tronsoane, până la 5 km/h. Întârzierile sunt extrem de mari!

În disperare de cauză, pentru a-i informa pe cei care utilizează trenul asupra întârzierilor, CFR Călători afişează pe webcam tabelele de plecări şi sosiri din Bucureşti, din Gara de Nord! „Călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a operatorului naţional www.cfrcalatori.ro, să solicite informaţii la numărul de telefon 021/9521, sau să acceseze direct link-ul http://www.cfr.ro/webcam.ph„, a anunţat CFR Călători.

De ce? A fost introdusă o restricţie de viteză în circulaţia trenurilor, pe intervalul de staţii Rădoeşti – Olteni: „Restricţia a fost impusă în urma verificărilor efectuate de personalul feroviar, viteza de circulaţie fiind redusă pe anumite segmente de cale ferată până la 5 km/h. Trenurile care tranzitează această zonă vor înregistra întârzieri la destinaţie”.

CFR explică: compania efectuează testele finale la sistemul de siguranţă şi semnalizare

HotNews a trimis câteva întrebări reprezentanţilor CFR legate de aceste întârzieri. Răspunsul ese următorul: „Compania efectuează testele finale pentru punerea în funcţie a instalaţiilor aferente sistemului de siguranţă şi semnalizare ERTMS – nivel 2, pe tronsonul pilot Chitila – Brazi. Migrarea de la vechiul sistem de semnalizare la cel nou construit, presupune o întrerupere a instalaţiilor de semnalizare existente pe o perioadă limitată de timp, perioada în care trenurile circulă în condiţii speciale, de tip cale liberă. În astfel de situaţii se diminuează capacitatea secţiilor de circulaţie şi, inevitabil, se prelungesc timpii de mers. Majoritatea garniturilor fiind de lung parcurs (Suceava, Iaşi, Galaţi, Cluj, Baia Mare etc.) era dificil de optat pentru variante alternative. Media întârzierilor s-a redus după prima zi de lucrări, marţi 8 decembrie, media fiind de 22,6 minute/tren, iar astăzi trenurile au înregistrat întârzieri în jurul valorilor medii de ieri”.

Bineînţeles că ceferiştii cer scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest deranjament şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă. Întâzierile, uneori şi de două-trei ceasuri, sunt însă greu de digerat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :