15.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Cele mai importante comunități de homosexuali din România se găsesc la București, Cluj și Timișoara…

17 mai 1990: Organizația Mondială a Sănătații (OMS) a scos homosexualitatea din nomenclatorul bolilor. Ziua Internațională de Luptă Împotriva Homofobiei.

În România, nu există nici o statistică a homosexualilor, deși comunități LGBT (din englezescul lesbian, gay, bisexual, transgender) importante se găsesc în orașele mari precum București, Cluj-Napoca sau Timișoara, spune Wikipedia.

Totuși, date furnizate de Comisia pentru Drepturile Minorităților Sexuale estimează ponderea populației homosexuale din România la 4% din totalul populației.
Cercetătorul Sorin M. Rădulescu, luând în seamă estimările minime asupra homosexualității masculine făcute de sexologii și sociologii occidentali și datele recensământului populației din 1992, obținea „un total de aproximativ 224.000 de homosexuali exclusivi (circa 2% din totalul populației masculine)”, la care adaugă un număr de circa 560.000 (5% din totalul populației masculine) de bisexuali.
În estimările respective, Rădulescu nu a luat în calcul numărul lesbienelor și nici al persoanelor care, de-a lungul vieții lor, au avut anumite experiențe homosexuale, dar pe care nu le-a inclus în populația homosexuală masculină sau feminină.

homosexualitateEstimări ale prevalenței homosexualității exclusive variază de la 1% la 20% din populație, de obicei găsind că sunt ceva mai mulți bărbați homosexuali decât lesbiene.

Estimări ale frecvenței activității homosexuale variază de la o țară la alta.
Un studiu din 1992 raporta că 6,1% din bărbații din Marea Britanie au avut o experiență homosexuală, în timp ce în Franța numărul era de 4,1%.
Conform unui sondaj din 2003, 12% din norvegieni au avut contacte sexuale homosexuale.

În Noua Zeelandă, un studiu din 2006 sugera că 20% din populație a raportat în mod anonim anumite pofte homosexuale, dar puțini dintre ei se identificau drept homosexuali.
Procentajul celor care se identificau drept homosexuali era de 2–3%.
Conform unui sondaj din 2007, în timp ce doar 6% din britanici își definesc orientarea sexuală drept homosexuală sau bisexuală, mai mult decât dublul lor (13%) au avut o formă de contact sexual cu cineva de același sex.

În Statele Unite, conform unui sondaj de la ieșirea de la alegerile prezidențiale din 2008, 4% din electorat se autoidentificau drept gay, lesbiene sau bisexuali, aproximativ același procentaj ca la alegerile precedente.
Conform recensământului efectuat în anul 2000, la nivelul Statelor Unite existau în jur de 601.209 de cămine de parteneri necăsătoriți de același sex.
Un sondaj mai recent arată că la nivelul Statelor Unite o femeie din 100 este lesbiană, 2 bărbați din 100 sunt homosexuali, în timp ce alte patru procente se identifică drept bisexuali.

Statisticile existente la nivel european arată că 10% din populația unei țări este formată din persoane LGBT.(sursa: Wikipedia)

Alte subiecte :

Se lucrează, în sfârșit, pe tronsonul Holdea-Margina, de pe Autostrada A1 Lugoj-Deva

UMB a mobilizat utilajele speciale la Margina (județul Timiș) pentru forarea tunelului de pe lotul lipsă al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Imagini cu...

UVT organizează workshop-ul „EACH Eviden – Academia Collaboration Hub”

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Facultatea de Matematică și Informatică, consecventă în acțiunile sale de promovare a parteneriatelor cu mediul de business,...

Citește și :