Avem cu ce să ne mândrim! Cel mai fermecător peron de gară din Europa se află în Banat…

10230

Cine nu a fredonat, măcar o dată, cunoscuta melodie ”vino iar în gara noastră mică”. Și cine și-ar fi închipuit că cel mai fermecător peron de gară e chiar pe meleagurile noastre. Iată că YouVisit.info confirmă că gara cu cu cel mai fermecător și romantic peron din Europa, se află în România, chiar în Banat.Herculane 1

Mai precis, este vorba despre Gara din Băile Herculane, pe care n-ai cum s-o confunzi cu alta din țară, când aprește trenul în dreptul peronului cu iederă, unic în România, de care s-a îndrăgostit până și împărăteasa Elisabeta (Sisi), o vizitatoare fidelă a stațiunii de pe Cerna.

Clădirea gării, a fost construită la sfârșitul secolului XIX, într-un stil baroc austriac. Istoricii spun că modelul după care a fost construită este inspirat de o cabană de vânătoare a casei imperiale austro-ungare. Dacă pe vremea aceea Franz Iosef spunea despre Herculane că e cea mai frumoasă stațiune de pe continent, acum e totul e în paragină. Și stațiune și gara au nevoie de lucrări urgente de reparații capitale, ca să poată străluci ca altădată și să nu rămânem doar cu amintirile și nostalgia după alte vremuri.

loading...

2 COMENTARII

  1. …dupa cate stiu atat Herculane, cat si Orsova nu mai apartin de Banat, oltenii au reusit sa puna mana pe statiune si s-o distruga. Poate revine iar sub administratie rimisoreana si sansele lui de viitor devin altele. Aici trebuie batuta toba!

    • Stii… prost. Te uiti pe harta sau ai increder in Wikipedia: „Băile Herculane este un oraș în județul Caraș-Severin, Banat, România, format din localitățile componente Băile Herculane și Pecinișca. Are o populație de 6.019 locuitori.”
      Asadar, banatenii au avut intotdeauna in administrare statiunea Herculane si au reusit sa o si distruga. In „Capul Sec” al banatenilor trebuie batuta toba!

LĂSAȚI UN MESAJ