Apartamente ceva mai ieftine la Timișoara! Ultimele vești de pe piața imobiliară

736

Pe parcursul lui 2017, locuințele din România au continuat să se scumpească (chiar dacă, pe alocuri, au mai avut loc și ușoare scăderi). Trei noi centre regionale au depășit pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce Cluj-Napoca, orașul cu cel mai mare preț mediu cerut pentru un apartament, a atins un nou record de creștere.

În prima lună a acestui an, prețurile medii solicitate pentru apartamentele disponibile spre vânzare, atât noi, cât și vechi, au continuat să se majoreze, în mod moderat, atât pe plan național, cât și în (majoritatea) marilor orașe ale țării monitorizate constant de Imobiliare.ro.

Indicele imobiliar a cunoscut un avans de 0,69% la nivel de tara, de la 1.164 de euro pe metru patrat util (la finele lui decembrie 2017), pana la 1.172 de euro pe metru patrat util.

Important de menționat este însă că tendința de creștere resimțită în ianuarie 2018 a fost susținută în mod exclusiv de segmentul locuințelor nou-construite, întrucât prețurile apartamentelor vechi din marile centre regionale fie au stagnat, fie au consemnat scăderi. Acest fapt este cu atât mai interesant cu cât, de multe ori până acum, apartamentele vechi au fost cele care au „dat tonul” în materie de scumpiri.

În Timișoara, pretențiile vânzătorilor de locuințe s-au majorat, per ansamblu, cu 0,61% în ianuarie 2018, de la 1.152 la 1.159 de euro pe metru pătrat util. Interesant este că, în vreme ce apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,35% (de la 1.156 la 1.152 de euro pe metru pătrat util), cele noi au consemnat un avans important, similar cu cel petrecut în Iași – este vorba despre o creștere de 3,06%, de la 1.144 la 1.179 de euro pe metru pătrat util.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.