Anul viitor, tinerii din Timişoara pot să îşi construiască locuințe pe terenul primăriei

962

Începând din 2017, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care vor beneficia de prevederile Legii 15/2003, pot să înceapă să îşi construiască locuinţele. Autorităţile locale au identificat terenurile care vor fi date gratuit tinerilor şi au stabilit şi criteriile după care se va face departajarea. Dosarele se pot depune până la jumătatea lunii ianuarie.

Astfel, tinerii care doresc să primească teren gratuit de la Primăria Timişoara pentru a ridica o locuinţă au de îndeplinit următoarele criterii:

  1. a) au împlinit vârsta de 18 ani;
  2. b) la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în

localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Pe lângă cerinţele legii, aleşii timişoreni au stabilit că solicitanţii trebuie să dovedească şi faptul că au în conturi suma de cel puţin 40.000 de lei, banii reprezentând un fel de garanţie că există fonduri pentru începerea construirii.

De asemenea, studiile superioare şi data depunerii dosarelor va conta în clasamentul final.

Până acum, în Timișoara au fost identificate 128 de parcele cu suprafaţa de aproximativ 260 mp, în zona Ovidiu Balea. În present, prestatorul de servicii topo-cadastrale are în curs de finalizare identificarea pe teren a parcelelor, căilor de comunicaţii şi înţăruşarea parcelelor.

LĂSAȚI UN MESAJ