Anul şcolar începe cu proteste! Profesorii, nemulţumiţi de sistemul de salarizare: creşteri de 10 – 60 de lei şi scăderi de 200 – 500 de lei!

789

Am intrat în luna septembrie, iar în această perioadă elevii, părinţii şi profesorii se pregătesc deja pentru începutul noului an şcolar. Din păcate însă, acesta nu e cum ar trebui să fie, cadrele didactice din toată ţara ameninţând cu proteste. Acestea sunt nemulţumite de noua grilă de salarizare, care defavorizează mai multe categorii de angajaţi din educaţie.

Hotarârea de Guvern nr. 582/2016, care vizează aplicarea mai multor corecţii în sistemul bugetar de salarizare aduce o serie de reduceri salariale pentru unele categorii de angajaţi din învăţământ. Din evaluările sindicalitilor, diminuările salariale pentru o parte din angajaţii din învăţământ sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei. Pe de altă parte, majorările rezultate prin aplicarea corecţiilor sunt nesemnificative pentru restul cadrelor didactice, sumele fiind cuprinse între 10 lei şi 60 de lei.

După cum ne declară Virgil Popescu, liderul sindicatului „Spiru Haret” din Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional, federaţia a înaintat o adresă către Ministerul Educaţiei, prin care solicită clarificări şi reveniri la ultimele acte normative emise de Guvern. Mai precis, este vorba de explicitarea exactă şi fără echivoc a vechimii în învăţământ şi în muncă, lămurirea gradaţiilor prevăzute în grilele de salarizare şi păstrarea salariilor pentru toţi angajaţii din învăţământ cel puţin la nivelul lunii iulie, în condiţiile în care la negocierile care au avut loc cu reprezentanţii Guvernului s.a stabilit că niciun salariu nu scade.

LĂSAȚI UN MESAJ