17.2 C
Timișoara
joi 28 martie 2024

5989 străini sunt înregistraţi la Serviciul pentru Imigrări Timiș. Vezi de unde vin cei mai mulți!…

La sfârşitul primului trimestru al anului 2016, în evidenţele Serviciului pentru Imigrari Timis sunt înregistraţi un număr de 5989 persoane, dintre care 3730 provin din state terţe şi 2259 din state membre UE, SEE şi Confederaţia Elveţiană.
Din statele terțe, cei mai mulţi provin din Serbia 786, Tunisia 530, Moldova 286, Israel 286 și Siria 274.
Din statele membre UE, SEE şi Confederaţia Elveţiană cei mai mulți sunt din Italia 906, Germania 505, Franta 157 și Austria 124.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa în judeţ sunt studii, reintregirea familiei, angajare in munca, activitati religioase,voluntariat, tratament medical, administrator și alte scopuri.

La nivelul Centrului de proceduri şi cazare pentru solicitanţii de azil Timişoara s-au depus in primul trimestru un număr de 69 cereri de azil.
Totodata, au fost acordate un număr de 17 forme de protectie internationala, iar un număr de 8 beneficiari ai unei forme de protectie sunt inscrisi intr-un program de integrare.

Inspectoratul General pentru Imigrări sărbătoreşte 135 de ani de la atestarea documentară a primului act normativ care reglementa regimul străinilor în România „Legea asupra străinilor“, publicată în Monitorul Oficial nr. 6 din 7 aprilie 1881.
La scurt timp, a apărut Regulamentul din anul 1900, care prevedea ”Biletul de liberă trecere” ca document pentru străinii intraţi în România, iar în anul 1903 Adunarea Deputaţilor a adoptat „Legea asupra organizării Poliţiei Generale a Statului”.

Alte subiecte :

Primarii PNL din Timiș, pe cale de a se consola cu noua situație politică

Primarii PNL din Timiș care l-au susținut pe Alin Nica se pregătesc să se regrupeze în spatele președintelui interimar al filialei, Vasile Blaga. Deocamdată...

Două evenimente la care sunt așteptați iubitorii de muzică și poezie

Walter Ghicolescu va concerta pentru prima dată în Timișoara vineri, 29 martie la ora 20, la Porto Arte, sau „Vaporu” cum mai este cunoscut...

Citește și :