1500 de specialiști din țară și străinătate participă la Zilele Stomatologice Bănăţene. Foto

413

Sala Europa din cadrul Centrului Regional de Afaceri Timiş este, pentru trei zile, gazda Congresului de Medicină Dentară cu participare Internaţională, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie a Zilelor Stomatologice Bănăţene, la care şi-au anunţat prezenţa aproape 1500 de participanţi.

Lucrările congresului au fost deschise de către dr. Delia Barbu, preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din Timiş, care a urat bun venit invitaţilor. Au mai luat cuvântul de deschidere reprezentaţi ai CJ Timiş, Mitropoliei Banatului, ai CJAS Timiş şi decanul Facultăţii de Medicină Dentară Timişoara, Prof. Univ. Dr. Meda Lavinia Negruţiu. Invitaţii speciali vin din Germania şi Austria, şi vor conferenţia în cea de-a doua zi.

Principala temă a congresului o reprezintă legislaţia în vigoare şi modul în care stomatologii îşi desfăşoară activitatea.

„Este vorba despre Congresul Internaţional de Stomatologie, la cea de-a XXIII-a ediţie. În fiecare an îl ţinem cu mare succes, în acest an şi-au anunţat prezenţă 1000-1500 de participanţi. Subiectele sunt de actualitate, vom vorbi despre legislaţia în vigoare şi modul în care noi ne desfăşurăm activitatea. Cel mai în vogă subiect în acest an rămâne tot problema legislaţiei, ce se va discuta la masa rotundă” , a spus dr. Delia Barbu.

Principalele teme care vor intra în discuţii şi dezbateri vor fi: revoluţie în igiena orală – 100% ultrasunet, sănătatea orală la copiii preşcolari şi la şcolari, soft pentru cabinete şi clinici de stomatologie, medicii dentişti din zona rurală – anamneza şi nivelul lor de cunoaştere faţă de tratamentul cu bisfosfonaţi, terapia antimicrobiană fotodinamică în stomatologie, ancorajul ortodonticpe miniimplante,utilizarea scanării intraorale şi a modelelor digitale în tratamentul ortodontic cu cutiere vacuumformate. Sunt doar câteva din temele conferinţei, care se desfăşoară pe perioada celor trei zile.

„Conferinţa este organizată de către Colegiul Medicilor Dentişti Timiş, aflată la cea de-a XXIII-a ediţie. Este o manifestare ştiinţificăde anvergură, cu participanţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Se discută probleme de tehnologii noi, de manopere noi, şi de materiale noi în domeniul medicinii dentare. Totodată participanţii îşi expun din activitatea proprie şi se discută cazuri interesante.” a spus dr. Angela Codruţa Podariu.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.